Водещи турски медии информират, че поп звездата Таркан ще представя страната си в предстоящото издание на конкурса Евровизия, който ще се проведе през май 2010 г. в Осло, Норвегия.

Според турския вестник Sabah, Таркан вече е сключил споразумение с TRT (Turkish Radio Televison) да участва в музикалната надпревара, а финалният договор ще бъде подписан най-късно следващата седмица, когато ще бъде свикана и официална пресконференция за медиите.

Освен участие на Евровизия 2010, Таркан е приел и да стане водещ на музикално предаване в ефира на един от новите канали на TRT.

През 2008 г. Турция бе представена от певицата Hadise с песента „Dum Tek Tek“, която се класира за финала и успя да заеме четвъртото място в крайното подреждане. През 2003 г. Сертаб Еренер донесе първата победа на Турция в историята на Евровизия с парчето „Every way that I can“.

Таркан е сред най-успешните турски изпълнители с продадени 15 милиона копия от албумите си. Носител на World Music award, той е роден и израстнал в Германия.
Източник: avtora.com