Световната музикална звезда от български произход Силви Вартан се завръща отново на сцената. От 18 до 20 септември Вартан застава отново на сцената в Париж и след това започва световното й турне, предаде специалният пратеник на БГНЕС в Париж Силвия Николова.

В интервю за най-новия брой на „Пари мач“, който излиза на пазара през седмицата Вартан отново говори за мъката и драмата при напускането на България преди повече от пет десетилетия. „Сред старите и новите хитове от най-новия й албум – „Всички мъки на куп“, Вартан ще изпълни и неостаряващия и разстърсващ хит „Марица“, се казва в огромната публикация на четири страници в едно от най-известните френски издания.

„Тя винаги плаче когато изпълнява тази песен, в която се говори за нейната родна България. Смъртта на майка й преди две години допълнително я измъчва“, се казва още в статията. „С времето емоциите ми стават все по-силни….По всяка вероятност това се дължи на произхода ми…. Когато напускахме България, много добре осъзнавахме, че това което оставаме зад нас няма да го видим никога повече…..Имиграцията, разделите, отиващите си от този свят, включително и на майка ми…. и като се добави славянския произход…всичко това изостря чувствата, любовта, зависимостите…“, казва Вартан.

Тя подчертава, че „да пее, танцува, да се качи на сцената, по всяка вероятност се дължи на нейните гени“. Според звездата ключовите думи за успеха са: емоцията от работата – което се постига трудно – никога да не изпълняваш една и съща песен по един и същ начин, за да може всеки път да има чувства. В последния албум има и песен написана от Карла Бруни – съпругата на сегашния френски президент Никола Саркози. От 26 години Вартан живее с американския продуцент Тони Скот в Лос Анджелис. Преди това тя бе женена за френската рок легенда Джони Холидей с когото продължават да поддържат добри отношения. През 60 и 70-те години на миналия век двойката се смяташе за най- успешния брак във Франция.
Източник: paparak.bg