Момичето на Бонд Урсула Андрес ускорява пулса на мнозина мъже, докато излиза от водата с бели бикини в първия филм от поредицата за славния британски шпионин „Доктор Но“, отбелязва вестник „Дейли Експерс“.

Сега тя е провъзгласена за безпрекословна „Богиня на бикините“ в социологическа анкета направена сред жени, които са пожелали да имат фигура точно като нейната. Изследването е направено по повод на 60-та годишнина на бикините след 1000 британки. То разкрива още една интересна подробност.

Оказва се, че жителките на мъгливия Албион биха предпочели да бъдат с по-закръглени форми на плажа, а не със слаби фигури. Бомбастичната блондинка, която изпълни ролята на плувкинята Хъни Райдър в първия филм за Бонд от 1962 г., е следвана в класацията от Кели Брук, Бриджит Бардо – известна като Бикини гърл – и Хелън Мирън.

Неотдавнашните снимки на 64-годишната Хелън на плажа с червени бикини доказаха, че годините не са бариера да изглеждаш фантастично. Гласувалите определят Урсула за най-голямата икона на бикините, Ел Макферсън за жената с най-красиви крака, Холи Бери – повторила бикини сцената в друга серия от бондиадата „Умри друг ден“ – с най-атрактивно лице и Кели Брук – с най-красиви гърди.

Въпреки дългогодишната популярност на бикините, според данните от проучванет,о девет от всеки десет жени се ужасяват при мисълта да се появят на плажа, облечени именно така.
Източник: pikantno.eu