Звездата от хитовия телевизионен сериал „Спешно отделение“ Мора Тиърни (Maura Tierney) ще се подложи на спешна операция за отстраняване на рак на гърдата. Според лекарите, стадият на коварната болест е лечим.

„Откриха ми рак на гърдата и е необходимо да се подложа на операция. Лекарите обаче ме увериха, че състоянието ми подлежи на лечение“, се посочва в официалното изявление на Мора Тиърни.

„Настроена съм много позитивно и искам да благодаря на всички, които ми изпращат положителни мисли и подкрепа. С нетърпение очаквам да се завърна на снимачната площадка“, споделя още 44-годишната актриса.

Поради болестта, лекарите на Тиърни настояват NBC да отложи планирания за есента старт на новата семейна драма с участието на актрисата – „Parenthood“.

Мора Тиърни доби световна популярност най-вече с номинираната си за „Еми“ роля на д-р Аби Локхарт (Abby Lockhart) в хитовата медицинска драма „Спешно отделение“.

Сред продукциите за голям екран с участието на Тиърни са филмите „Liar Liar“ с Джим Кери (Jim Carrey), комедията „Baby Mama“, „Forces Of Nature“ с Бен Афлек (Ben Affleck) и др.
Източник: avtora.com