Една от най-популярните френски певици Силви Вартан (Sylvie Vartan) ще пристигне у нас за концерт в рамките на музикалния форум Мюзик Джем 2009. Шоуто на родената в България изпълнителка, ще се състои на 28 октомври в зала 1 на НДК.

Силви Вартан е родена в България през 1944 г. и е една от първите рок дами на френската музика. Заедно със съпруга си Джони Холидей (Johnny Hallyday), през 60-те и началото на 70-те години реализира над 50 концерта в престижната зала „Олимпия“ в Париж.

През последните няколко години Силви Вартан се ориентира към изпълнение и записи на джаз балади на френски език.

Кариерата й започва през 1961 г., когато нейният брат Еди Вартан й предлага да запише песента „Panne d’essence“ заедно с френския рок изпълнител Франки Джордан (Frankie Jordan).

По-късно следват хитовете „Quand le film est triste“, „Est-ce que tu le sais?“ и дебютният албум „Sylvie“ от 1962 г. Успоредно с музиката, Силви Вартан развива и успешна филмова кариера.

Концертът на Силви Вартан на 28 октомври в зала 1 на НДК е организиран от София Мюзик Ентерпрайсис и Societe Generale Експресбанк, и със съдействието на Националния дворец на културата.
Източник: avtora.com