Култовият режисьор Уес Крейвън (Wes Craven) разкри вълнуващи подробности от четвъртата част на хитовата поредица „Scream“. Новата продукция ще бъде дело на компанията Weinstein Company, a върху сценария отново работи Кевин Уилямсън (Kevin Williamson), за чието присъствие в екипа настоя лично Крейвън.

„Поканата дойде от продуцента Боб Вайнщайн, който държеше да се завърна на режисьорския стол. Казах му, че не съм особено ЗА, но не съм и Против, и ще опитам, ако работя отново с Кевин“, разкри Крейвън.

„Не мога да кажа с точност кога ще е готов филмът. Сценарият ще има работен вариант до края на август, след това ще започнем да работим и с актьорите. Само Къртни Кокс (Courteney Cox) и Дейвид Аркет (David Arquette) ще се завърнат от предишните филми, всички останали герои ще са нови лица“, призна още именитият режисьор.

Уес Крейвън не скри, че не е съвсем наясно дали Уилямсън всъщност не готви и нова трилогия на „Писък“, базирайки се на предишни разговори, според които сценаристът имал идея да удължи поредицата дори до шеста част.

Иначе първата част от поредицата се появи на екран през 1996 г. и постигна уникален касов успех, спечелвайки над 170 милиона долара при бюджет от 14 млн. И до днес специалисти сочат филма за класика в хорър жанра.
Източник: avtora.com