Хитовият изпълнител Миро спечели три статуетки от 8-те годишни музикални награди на БГ Радио. Сред атракциите на церемонията в зала 1 на НДК, бе присъствието на футболната звезда Димитър Бербатов и видео обръщението на фронтмена на U2 – Боно.

Миро, който бе номиниран в четири категории, спечели наградите за БГ изпълнител, БГ албум за „Омиротворен“ и БГ песен за хита „Губя контрол, когато“.

Графа получи две статуетки – за БГ текст на парчето „Враг“, написано съвместно с Гергана Турийска и за БГ видеоклип за същата песен, режисиран от Васил Стефанов.

При дамите, голямата награда за БГ изпълнителка отиде при победителката в Music Idol – Невена. Финалистката от втория сезон на музикалното реалити Нора спечели наградата за БГ дебют.

Специален гост на церемонията бе капитанът на националния отбор по футбол Димитър Бербатов, който прие лично отредената му статуетка за БГ посланик.

Голямата атракцията на вечерта бе излъчването на видео обръщение на фронтмена на U2 – Боно. От екрана, певецът призова за по-голямо внимание на хората към опазването на околната среда и поздрави българските фенове, изричайки „Наздраве“ на чист български език.

Сред останалите призьори от 8-те годишни музикални награди на БГ Радио, са музикантите от Б.Т.Р, които грабнаха наградата за БГ група и тандемът Нина Николина и Калин Вельов, отличени за БГ дует/ трио. Маргарита Хранова бе уважена със специалната награда БГ вдъхновител.

На живо в зала 1 на НДК, свои парчета изпълниха Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Миро, D2, Мастило, Стефан Вълдобрев, Галя от бившия дует Каризма и много други. Водещи на церемонията бяха победителят в Dancing Stars Орлин Павлов и бившият вокал на група Те – Любо.

За да връчат статуетките в различните категории на сцената се качиха Денис Ризов, Фънки, Соломон и Гергана Паси, Нешка Робева, Тодор Колев, Хилда Казасян и др.

Тазгодишната церемония на Наградите на БГ Радио премина под мотото „Чиста българска музика за чиста българска природа“ и бе посветена на опазването на природата.
Източник: avtora.com