21-годишната Магдалена Джанаварова от Велико Търново спечели третото издание на шоуто Music Idol. На второ място във финалното класиране остана македонецът Боян Стойков.

Непосредствено, след като бе обявена за победителка, от сцената на Music Idol, Магдалена изпя и своя първи самостоятелен сингъл, като това е прецедент в българската история на музикалното реалити.

Специална награда – гербът на София и финансиране на дебютен видеоклип, на Магдалена връчи лично столичният кмет Бойко Борисов. Иначе голямата награда – договор за издаване на първи солов албум, по традиция бе дадена от Саня Армутлиева – директор на „Вирджиния рекърдс“.

Финалният концерт премина в общо три кръга – в последния, решаващ етап Магдалена и Боян изпълниха една и съща песен, а именно парчето на Queen – „Don’t stop me now“.

След проведеното зрителско гласуване обаче се оказа, че Магдалена е получила по-висока зрителска подкрепа и тя така стана стана новият музикален идол на България.

По време на целия епизод бяха осъществявани преки включвания от Скопие, които проследяваха настроенията и емоциите на македонските граждани, подкрепящи своя финалист в шоуто – Боян.

В началото на концерта, още след първия кръг, участието си прекрати Русина Катърджиева от Благоевград, а малко по-късно, след втория етап си тръгна и Преслава Мръвкова от Тетевен.

Финалното шоу съвпадна с 30-тия рожден ден на Андрей Арнаудов – водещ и продуцент на Music Idol 3. Специално за случая, на сцената се появи голяма торта, от която изкочи… Коцето Калки, който от своя страна поздрави рожденика с песен.

Последните гости в третия сезон на музикалното реалити бяха дует Трик, Орлин Горанов, Васил Найденов, както и сляпата участничка Виктория Димитрова.
Източник: avtora.com