Стартираха снимките на 23-ия филм от поредицата за най-популярния шпионин в света – Джеймс Бонд. Работното заглавие е „Bond 23“, a в главната роля отново е британската звезда Даниъл Крейг (Daniel Craig), който изигра агент 007 в предишните две части от сагата.

Продуцентите предпочитат да запазят засега в тайна актьорския състав, но според слуховете и в продължението на „Quantum of Solace“ ще видим Джуди Денч (Judi Dench) като „М“, както и Джефри Райт, който изпълни ролята на Феликс Лейтър.

До Крейг обаче ще има нова красавица, след като украинката Олга Куриленко (Olga Kurylenko) не попадна в сметките на екипа.

Ясно е и, че на режисьорския стол ще има ново име. Марк Форстър (Marc Forster) категорично отказа да работи по новия филм с мотива, че предпочита да се занимава с по-сериозни проекти.

Засега най-спряганото име е това на британеца Дани Бойл (Danny Boyle), който реализира хита на Оскарите – „Slumdog Millionaire“.

За основната песен към филма пък ще спорят уелската поп звезда Дъфи (Duffy) и британската й колежка – скандалната Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse).

Снимките на „Bond 23“ трябваше да стартират още през януари, но поради организационни проблеми закъсняха с няколко месеца.
Източник: avtora.com