Веселин Топалов стана 16-ият българин със своя звезда в Алеята на славата.

Церемонията се проведе на Алеята пред кино Арена в ж.к. „Младост“ и по традиция бившият световен шампион по шахмат пристигна, макар и с малко закъснение заради задръстванията, с бяла лимузина „Линкълн“.

Организаторите, вносители на скоч уиски №1 в Шотландия „Феймъз Граус“, връчиха на Топалов неговия плакет със златна 24-каратова звезда и гросмайсторът стана поредния спортист, удостоен с наградата, която се дава на знаменити българи, които работят и развиват нашата наука, изкуство, спорт и обществен живот.

Бившият футболен национал Христо Стоичков през 2005 г. стана първата личност със своя звезда на Феймъз алеята на славата. Другите награждаваните спортисти са Димитър Бербатов, сестрите Малееви, Албена Денкова и Максим Стависки.

На днешната церемония, развълнуваният Топалов огледа другите звезди на Алеята и сподели, че е изключително горд името му да стои до тези на толкова известни българи.

Шахматистът сподели още, че заминава за Испания, където ще стартира подготовката си за предстоящия мач за световната корона срещу Вишванатан Ананд.
Източник: actualno.com