Фолкжанрът, който бе ударен тежко от финансовата криза, ще си вземе глътка въздух благодарение на предстоящите парламентарни избори и вота за евродепутати. Политиците отвориха партийните касички и наеха любимците на народа срещу умопомрачителни суми, показа разследване на “ШОУ”. Най-ухажвани са Ивана, Преслава, Анелия, Камелия и Глория, които до последно се ослушват коя партия ще извади най-много пари, за да й “пристанат”. До 20 хил. лв. достига мизата за участие в предизборен концерт на доказано име от най-масовия жанр, разкриват фолкпевици.

Това е цената, срещу която ще отваря гърло Ивана, за да забавлява час и половина бъдещите гласоподаватели. Тя ще свали рекордната си такса само за ГЕРБ, тъй като има отколешна слабост към Бойко Борисов, с когото редовно пеят в дует на публични прояви и частни купони. ГЕРБ е наела и “майката на фолка” – Тони Дачева, която ще агитира за партията срещу далеч по-скромния хонорар от 2 бона на участие, а влюбената в Бойко Джина Стоева била готова да му пее и без пари! Освен тях “рамо и глас” за Борисов и хората му ще дадат Нелина и неизменният досега участник в кампаниите на БСП – Веселин Маринов, който за сефте “изневери” на червените. “Червените” бяха отрязани и от Краля на фолка Азис, който пя за БСП през 2007 година. По думите на пиар-ката му Нели Жекова, темата не го вълнувала. Есил Дюран пък традиционно ще отвори гърло за ДПС. Изпълнителката на “Любов по време на криза” ще участва във всички концерти на партията в провинцията. Изпълнителката на “Съни мюзик” Екстра Нина вече има предложения от няколко места, но все още се колебае коя точно оферта да приеме. “Няма защо да крия, че нормалният ми хонорар е две хиляди лева за участие. За изборите обаче ще искам по 3 хиляди. Оправдано е по време на избори хонорарите да скочат, защото търсенето е много голямо”, обяснява Екстрата, която признава, че харесва Бойко, но това не значи, че ще пее за него. “Всичко зависи от най-доброто предложение. Това е просто бизнес”, заключава блондинката.

Тазгодишното турне на телевизия “Планета” ще бъде безплатно, стана ясно преди броени дни. Мнозина съзряха в този на пръв поглед безумен по време на криза ход реверанс на шефа на “Пайнер” към Бойко Борисов.

Според мълвата инж. Митко Димитров, който е член на ГЕРБ, пуска “тежката си артилерия” без пари, за да удари яко рамо на патрона си по време на изборите с масова агитация по претъпканите до дупка площади и стадиони в Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Кърджали и Благоевград.
Източник: vip-bg.info