Финалният концерт събра огромна тълпа пред НДК. Лайфът стартира с изпълненията на петте ученическите групи събрали най – много гласове – “Keep The Faith”, “Мотив”, “Distinct”, “Destroyer” и “The Reckoning”.

На сцената излязоха и победителите в миналогодишния национален конкурс за най- добра училищна група на България, Soul Stage. След тях забиха групата на десетилетието Gravity Co.

Гвоздея на концерта бяха D2, които представиха новото си парче „Fake it”, заедно с 14- годишния Росен Карамфилов. Той е първото откритие от най – новата инициатива на фондация I Can Too, която има за цел да намира таланти сред децата с увреждания.

Кулминацията на вечерта настъпи, когато, след три часа музика на сцената се качиха D2 и Gravity Co, за да обявят победителя.

Победител в конкурса за най- добра училищна песен „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ” стана група “Keep The Faith”, с песента „Нов живот“.

Те получиха Голямата награда: запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип, директно участие в националния конкурс „Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае” 2009 година.

Петимата музиканти са ученици в НМУ „Любомир Пипков“. Освен, че учат музика те са израснали в семейства на музиканти.

D2 и Gravity Co решиха да дадат и втора награда, запис на песен в професионално студио, на група “Мотив” от немската гимназия.

Водещ на събитието беше любимецът на тийнейджърите Боби Турбото.

Конкурсът „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ“ имаше за цел да развие музикалната култура на младежите, да стимулира тяхната креативност, да ги срещне с връстниците им, за да обменят опит и емоции в музиката, както и да даде възможност на участниците да бъдат на Голяма сцена. В рамките на два месеца, над 100 училищни групи и изпълнители изпратиха свои песни за участие.

43 парчета бяха одобрени и допуснати до гласуване. Авторските парчета на учениците бяха най-разнообразни и като стил, и като послание. Поп, рок, хеви метъл, хип-хоп и ар енд бяха най-често срещаните жанрове.

Текстовете на песните, на които заложиха младите таланти, бяха посветени както на по-сериозни теми като любовта, приятелството и болката в живота, така и на по–лежерни, възпяващи шкембе чорбата, баницата и други.

Докато течеше гласуването на официалния сайт: www.d2band.com, в съревнованието за голямата награда младите таланти се конкурираха с изпълнения на живо в десет концерта, от 22 април до 14 май 2009г., които се проведоха в десет софийски училища. В концертите взеха участие общо 22 групи и соло изпълнители.
Източник: actualno.com