На 10 май в зала “Москва” на едноименния парк-хотел в столицата се проведе Общо събрание на Движение за национално единство и спасение (ДНЕС). Залата се оказа малка за над 700-те граждани и представители на над 43 неправителствени организации, обединяващи в момента над 7000 души, дошли да подкрепят Движението.

Каузата на Движение ДНЕС привлече на своя страна и редица популярни личности и творци в България.

Примата на българската естрада Лили Иванова изпрати приветствие до събранието с думите: „Благодаря, че съм уважена и поканена в учредяването на новото движение ДНЕС. Интересуват ме наистина целите на това движение, защото не желая да участвам в политически формации, тъй като следвам посоката на своя живот. Всичките ми дела са свързани с културата. Като начало на добър час.”

Своята подкрепа към идеите на ДНЕС дойдоха да изразят певците и музикантите: Мария Илиева, Графа, Хилда Казасян, Наско и Славчо от БТР, Любо (екс „Те”), Дани Милев, актьорите от Народния театър Владимир Карамазов и Христо Чешмеджиев, музикалният продуцент Атанас Янкулов.

“Крайно време е политиците да спрат да лъжат, а хората да отстояват своите граждански позиции. Постоянно сме свидетели на всякакви безобразия, а в същото време никой не е наказан”, сподели Владимир Карамазов.

Продуцентът Атанас Янкулов заяви и от името на певците: “Всички ние се обединяваме около идеята за силно гражданско общество, каквото у нас още няма. Всеки трябва да разбере, че и от него зависи бъдещето на децата ни и да проявява гражданска активност, независимо от партийните си пристрастия.
Източник: svetsko.com