Австралийската поп звезда Кайли Миноуг не се тревожи от факта, че славата, на която се радва във Великобритания и Австралия, й се изплъзва в САЩ, но споделя, че мечтае за филмова кариера, предаде Ройтерс.

Миноуг, чиято кариера започна преди повече от 20 години като актриса в австралийска сапунена опера, признава, че „определено е направила грешка“, че е ограничила филмовата си кариера и би искала да прави повече филми. В интервю по повод първото й турне в САЩ по-късно тази година носителката „Грами“ заявява, че мечтае за това режисьор да създаде роля за нея по начина, по който музикантът Ник Кейв създал рок дуета им и видеоклипа към песента Where The Wild Roses Grow, която контрастира с нейния поп стил.

„Кейв ме видя по съвсем различен начин, повярва в мен, тази идея му хрумнала години преди да се свърже с мен и да работим заедно и това беше съвършено“, заявява Миноуг пред Ройтерс. „Моята мечта е да се намери режисьор, който да мисли по този начин, но във филмов контекст. Бих искала да правя повече филми. Започнах като актриса и мислех, че това е, което ще правя“, допълва Кайли.

Миноуг изигра първата си роля в киното във филма The Delinquents през 1989 г., последвана от роля във филма „Уличен боец“ с Жан-Клод Ван Дам от 1994 г., комедията Bio-Dome от 1996 г. и малка роля в хита от 2001 г. „Мулен Руж“, припомня БГНЕС. По-рано тази година тя сбъдна своя мечта, като работи с композитора на музиката за филма „Беднякът милионер“ и изпълни една от песните от саундтрака му.
Източник: dariknews.bg