Телевизионният таблоид „Горещо“ продължава своя специален проект „Епопея на забравените“, в който представя хората, създали попфолк културата у нас. На 30 май, специален гост на Венета Райкова ще бъде Димитър Андонов, известен повече като Хисарския поп.

През 80-те години на 20-ти век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп – прогонен свещеник, който пее своите песни, забранени от режима тогава. Главният герой в тази легенда е именно Димитър Андонов, сочен за баща на попфолк културата в България.

Хисарския поп прави първите си стъпки в музиката, след като краде пари от родителите си, за да си купи акордеон. Самоук, започва да записва с техниката в дома си, като тайно раздава касетки с изпълненията си.

Песните му „Елена, Елена, дете на дивата пустиня“, „Дай си сърцето, на който искаш ти!“ и „Звезди ли искаш да ти свалям?“ обаче успяват да наберат популярност и дори се превръщат в хитове.

По време на гостуването си, Хисарския поп съчинява песен за Венета Райкова. Музикантът изпълнява и парче, посветено на Христо Стоичков, което никога досега не е било издавано.
Източник: avtora.com