До началото на следващата седмица ще има яснота относно евентуална нова концертна дата на Depeche Mode в София, която се очаква да бъде през месец септември 2009 г.

От мениджмънта на артистите съобщават още, че лечението на фронтмена Дейв Геън (Dave Gahan) продължава. Според официалната информация, той се възстановява след успешна операция на злокачествен тумор, като прогнозите за пълното му излекуване са оптимистични.

Въпреки това, на страницата на Depeche Mode се съобщава, че групата подновява турнето си „Tour Of The Universe“, като първият концерт е на 8 юни в Лайпциг, Германия.

От тази дата музикантите ще продължат обиколката си според предварително насрочения план.

За отменените концерти в Атина, Истанбул, Букурещ, София, Белград, Загреб, Варшава, Рига и Вилнюс, обаче все още няма обявени нови дати.

В официално съобщение до организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис се посочва, че „Depeche Mode отново се извиняват на всички свои фенове за причиненото неудобство и пожелават на Дейв скорошно оздравяване“.

Концертът на Depeche Mode у нас бе насрочен за 18 май на столичния стадион „Васил Левски“, но дни преди събитието, бе отложен поради влошеното здравословно състояние на Дейв Геън.
Източник: avtora.com