Бюджетът на новия проект „Tron 2.0“ ще го превърне в най-скъпоплатената продукция в историята на киното. По думите на създателите от Disney, сумата, която ще бъде похарчена за създаването му, ще е над 300 милиона долара.

Kакто е известно, лентата е продължение на популярния от 80-те години филм на режисьора Стивън Лайсбъргър (Steven Lisberger), който първи в историята на киното е използвал дигитални изображения.

В новата продукция отново на преден план ще бъдат технологиите, тъй като според сюжета главният герой ще се изявява в настоящето и миналото и трябва да изглежда по различен начин.

Така, на актьора Джеф Бриджис (Jeff Bridges) ще бъде направен прецизен цифров фотопортрет и чрез компютърно изображение той ще бъде подмладен с 25 години. Портретът ще бъде наложен върху млад актьор, който ще изиграе клонинга на Бриджес. По проекта ще работи същото студио, което създаде героя на Брад Пит (Brad Pitt) в „The Curious Case of Benjamin Button“.

Освен Бриджис, във филма участват и Гарeт Хедлунд (Garrett Hedlund) и Оливия Уайлд (Olivia Wilde). Снимките започват в края на 2009 г.
Източник: avtora.com