На тържествена церемония в Кливланд, щата Охайо, в Залата на славата на рокендрола бяха въведени рапърите „Рън Ди Ем Си“, хеви метълите „Металика“, китаристът Джеф Бек, соул певецът и композитор Боби Уомак и вокалната група „Литъл Антъни енд дъ импириълс“.

Сред останалите въведени в Залата на славата на рокендрола бяха кънтри певицата Уонда Джексън в категорията за ранно влияние, пианистът Дюи Линдън Олдам, баскитаристът на Елвис Пресли Бил Блек и барабанистът му Ди Джей Фонтана в категорията за съпровождащи музиканти.

Рапърът Еминем, легендарният китарист Джими Пейдж и Рон Ууд от „Ролинг стоунс“ бяха само част от участниците в церемонията, състояла се в Кливланд. „Рън-Ди Ем Си“ беше въведен от Еминем, Джеф Бек – от Джими Пейдж, Боби Уомак – от Рон Ууд, „Металика“ – от Флий от „Ред хот чили пепърс“.

Новите членове в залата се обявяват всяка година. На церемонията по въвеждането им те по традиция изпълняват по нещо, затова тя и този път много повече приличаше на концерт.

В обновения кливландски комплекс Public Auditorium на шоуто се стекоха 5000 души и още 1200 VIP-гости, които седяха на банкетни маси пред сцената. За това удоволствие вторите бяха платили по 50 000 долара за билет. Музикантите, които бяха въведени в Залата на славата на рокендрола, са избрани с гласуване от 600 професионалисти.

Те влизат в списъка на кандидатите 25 години след излизането на първия им запис. Заседанието на организационния комитет, на което са били определени първите десет достойни да бъдат въведени в залата музиканти, се е състояло през 1986 г.
Източник: actualno.com