Журналистът Мартин Карбовски и музикантите Светльо Витков и Калин Вельов са сред популярните български мъже, които ще защитават достойнствата на всяка една от 10-те финалистки в конкурса „Мис България“ 2009. Новата носителка на престижната титла ще стане ясна на 15 март.

Останалите известни българи, които ще подкрепят красавиците са издателят Мартин Захариев, волейболистът Любо Ганев, проф. Любо Стойков, бизнесменът Милен Бонкалов, футболната легенда Наско Сираков, политикът Емил Кошлуков и автомобилният състезател Илия Царски.

По време на предстоящия голям финал на конкурса на 15 март зрителите ще са тези, които ще изберат новата Мис България. Чрез телефонно гласуване публиката ще определи финалната тройка – Мис България, Мис България Туризъм и Мис България Бюти, а журито ще избере само Мис България Вселена.

Мeждувременно, на 8 март се състоя полуфинала от конкурса, на който жури в изцяло женски състав с председател Евгения Калканджиева, избра 10-те финалистки, който ще се борят за короната, инкрустирана с 2009 кристала.

Водещи на събитието бяха Емил Кирилов и Антоанета Добрева –Нети, а в церемонията се включи и певицата ЛиЛана.
Източник: avtora.com