От началото на месец март телевизия TV2 ще предложи на своите зрители чисто нова програмна схема. Според актуалната концепция, в ефира на медията няма да присъстват предаванията „Времена и нрави“ на професор Юлиан Вучков и „Истории с Патрашкова“ на Кристина Патрашкова.

„Казаха ми, че вината не пада върху българското ръководство на телевизията, а върху новия собственик и неговите румънски помощници, които се разпореждат в България и дават акъл на TV2 как се прави телевизия“, каза за Avtora.com Юлиан Вучков.

Според професора, високата гледаемост на „Времена и нрави“ не може да бъде подлагана на съмнение и не рейтингът е причината за отпадането на предаването от програмната схема.

„За тях е по-добре да има само глухонеми хора, които да се въртят, да се дупят и да се гъзят. Не искат никаква политика и публицистични предавания. Искат само филми, сериали, мачове и веселие, без никакво говорене!“, каза още професор Вучков.

По думите на водещия, тази програмна схема ще развали реномето на TV2, принизявайки я до нивото на всички останали телевизии, които непрестанно бълват футбол и чалга.

„Въпросът обаче е и политически. А вие знаете, че аз съм безкрайно остър и критичен към всички партии и затова публиката ме уважава толкова. Точно сега народът е повече от всякога жаден за политика, а от телевизията твърдят, че народът иска чалга, а не политика. Другите, които критикуват, са безлични сухари и не могат така дълбоко да критикуват като мен и да изобличават безпощадно, както аз правя непрекъснато“, уточни Вучков.

„Аз съм много убедителен, артистичен, атрактивен, емоционален, влагам много страст и хората като ме гледат се възхищават и поемат всяка моя дума. Аз съм телевизионна легенда, защото съм почтен, верен на себе си и съм роден за телевизията“, каза още професорът.

Професорът сподели, че все още няма предложения от страна на други телевизии, които желаят да приютят „Времена и нрави“. Вучков уточни обаче, че той самият няма да се предлага и натрапва на никого, а ще очаква официални покани.

„Никога няма да предам моите позиции, моят начин на говорене, моето служене на истината по-възможно най-достъпен, ораторски и привлекателен начин“, заключи Юлиан Вучков.
Източник: avtora.com