Изборът на песента „Illusion“ на Красимир Аврамов за победител в „Българската песен на Евровизия“ предизвика множество злостни коментари както от редица професионални музиканти, така и от страна на аудиторията.

На дневен ред е поставен въпросът за истинността на вота, а вече се организират и граждански протести срещу Аврамов.

„Нямам нищо лично към Краси, но когато той излезе на сцената в Москва и започне да вие по този начин, мен ще ме е срам. Това е пълен абсурд!“, каза за Avtora.com Стоян Янкулов, победител в „Българската песен на Евровизия“ за 2007 г.

„Която и песен от всички останали финалисти да беше спечелила, щеше да е много по-добре. И се чудя защо БНТ не показа как цялата зала започна да излиза, когато обявиха Аврамов за победител“, каза още Янкулов.

Силно разочарован от развръзката на финала е и певецът Орлин Павлов, който през 2005 г. спечели конкурса заедно с бившата си група Каффе.

„Краси успешно успя да заблуди много хора. Аз не видях нищо, никакъв талант в него, а една много голяма илюзия както и се казва неговото парче“, каза за Avtora.com Орлин Павлов.

„Ние дори не можахме да придобием ясна представа за самата песен, защото тя беше изпята фалшиво. Изпълнението на Краси беше под всякаква критика. Но и българинът няма никаква идея как трябва да изглежда едно парче“, допълни победителят в „Dancing Stars“.

И Стоян Янкулов и Орлин Павлов споделиха, че се съмняват в истинността на зрителското гласуване. Музикантите допускат възможността вотът да е бил манипулиран от музикална компания „Пайнер“, която представлява Аврамов у нас от 2008 г. насам.

На абсолютно противоположното мнение обаче са миналогодишните победители в „Българската песен на Евровизия“ – Deep Zone. Според тях е невъзможно да се въздейства по какъвто и да е начин върху зрителския вот.

„Далеч съм от мисълта, че има някакви машинации, защото аз самият се убедих миналата година, че в този конкурс няма нагласени неща“, каза Деян от Deep Zone.

Музикантът каза още, че с Deep Zone напълно застават зад избора на публиката и биха подкрепили всеки един фаворит на зрителите.

„Българите трябва да се обединят в подкрепата на песента, която е избрана, а не да търсят скандали. Който и да беше спечелил винаги щеше да има някакви съмнения за него“.

Същевременно, възмущение и гневни коментари срещу избора на Красимир Аврамов се появиха в интернет форумите, както и в социалните мрежи, където се учредяват анти-Аврамов групи.
Източник: avtora.com