Ясно е, че горещите места от култовия сериал „Сексът и градът“, е намират изцяло и само в Ню Йорк. А кои са те и защо да не ги обиколите когато посетите Голямата ябълка, преценете сами.

Апартаментът на Кари – 245 E. 73-та улица

Това е адресът на главната героиня в „Сексът и градът“ – той обаче е напълно измислен, така че няма смисъл да ходите натам. Тези прочути стълби, които Кари често изкачва днес заемат почетно място сред местата за посещения в туристическите обиколки, които известни компании предлагат в Ню Йорк.

Сентрал Парк

Това е мястото, което почитателите на сериала виждат, когато Шарлот язди кон или пък когато Миранда тренира за маратон. Сентрал парк става сцена и на първата среща на Тузара и Кари след раздялата им – в момента, в който се докосва до устните на Тузара, и двама падат в езерцето.

Il Cantinori – E 10th St. и University Place

Тук Кари изстрадва своя рожден ден, след като трябваше да отпразнува 35-ия си рожден ден в ресторант Il Cantinori. Тъй като нейните приятелки закъсняха, тя бе принудена да върви пеша до дома си, опитвайки се да не изпусне тортата си на улицата пред група строители.

Пекарна Magnolia – 11th и Bleeker

За да се пребори със страстта си към цигарите в името на новия си приятел Ейдън, Кари се развлича с кексчета. Тя се присъединява към Миранда за тарталети в пекарна Magnolia. Заведението печели голяма популярност и днес също е неизменна част от туристическите обиколки из града.

Маноло Бланик – 54th между 5th и 6th авеню

Увлечението на Брадшоу към обувките на Бланик направиха дизайнерския магазин на 54-та улица една от любимите дестинации във филма. Тя дори си устрои фалшива сватба, в чийто списък с подаръци фигурираха само един определен чифт Маноло Бланик – става дума за епизода, в който обувките й бяха откраднати в дома на нейна приятелка.

Пазарът Jefferson – 6th и Greenwich

Миранда и Стийв дълго се лутаха докато намерят подходящо място за своята сватба. Именно тук е заснет епизопът – сред прекрасните градини до пазара Jefferson.

Da Marino restaurant – 49th Broadway

В средата на втория сезон Кари и Тузара са отново заедно в ресторант Da Marino. Тук на фона на романтична вечеря, възлюбеният на Брадшоу й прави серенада.

Tao – 58th and Madison

Най-популярните барове в Ню Йорк логично са неизменна част от фон на сериала, като често действието се развива в току-що открити или пък екзотични заведения. Кари отива в Тао, за да се срещне с джазмена Рей Кинг, но поради стечение на обстоятелствата вечерта й се оказва безкраен ужас – пред очите й се изправят Тузара и неговата нова приятелка-супермодел.

NY Trapeze School – Hudson River Park

Кари се впуска в изучаването на цирковото изкуство, за да напише поредната си статия. За тази цел тя пробва уменията си край река Хъдсън.

Vera Wang bridal house – 39th и 7th

Когато Шарлот се нуждае от приказна рокля за своята сватба, сватбеният агент Антъни я завежда право при Вера Уанг – там тя избира роклята си без презрамки.
Източник: actualno.com