Най-новата абитуриентска мода тази година край морето разголва момичетата досущ като Андреа. Всяка втора девойка иска да прилича на чалга звезда, пише в. „Стандарт“. Аз пък си мислех, че тази година модата е по Лили Иванова или проф. Вучков, мой любимец.Не мога да се сетя кой точно иска да прилича на Андреа, но това е друга тема. Колеги, това за модата отдавна вече не е новина. Нито е само край морето.

Още преди няколко години две ученички се направиха на абитуриентки и дефилираха през цяла София само по прашки, стърчейки от скъпи автомобили. Даже демонстрираха горещи лесбийски ласки, от които всяка порноактриса би се изчервила като репичка. Учителките им твърдяха, че заснели и порно-филм. Българските голи абитуриентки-ученички се завъртяха на клипове по целия свят. Тогава великотърновският митрополит дядо Григори отбеляза много на място: „Те някои момичета, чедо, нямат пари за скъпи рокли, а също искат да привлекат вниманието“. Прав е светиня му, сто пъти е прав. Това е ярък пример, че църквата разбира младите по добре от някои модни асове. Пред „Стандарт“ стилистка изпада в ужас от новите модни тенденции сред изкласяващите абитуриенти. „В шок съм, носят ми рокля на Андреа на флашка. Едно парче виси отпред, едно отзад и зърната на гърдите са навън“ – призна варненската топдизайнерка Анахит Николян.Нейни колежки пък се оплакали, че клиентки им пускат чалга каналите на телевизора, за да им покажат какви модели искат. Това не е нищо, ще стане интересно, когато момчетата дойдат на бала пременени като Азис. Или с трамвай като Евгени Минчев. Всъщност патентът отдавна не е само негов. Пардон.

Тази година отрано тръгна кампанията с осигуряване на тоалети и аксесоари. Зрелостниците бързат да приключат с шопинга, за да залягат над подготовката за матури и приемни изпити във ВУЗ. Родителите пък се опасяват, че кризата става все по-опасна и пришпорват покупките. Най-евтините абитуриентски рокли, поръчани във варненските ателиета, са между 80-120 и 140 лева, а най-скъпата е 950 лева – нежнорозова, с бродерия и камъни „Сваровски“. Има абитуриентки, които искат да блестят като Бионсе – в злато, мъниста и перли, пише Стандарт. Други техни връстнички пък смятат да се докарат за звездния си миг като рокерки. Една си поръчала високи ботуши синджир и ще отиде на бала с мотор. Черното вече не е на мода за абитуриентската 2009. Най-актуални са тюркоазено, петролено и синьо-зелено – въобще морските нюанси, твърди „Стандарт“.
Източник: vip-bg.info