Мултиплатинената британска звезда Джеймс Блънт ще дойде за първи път в България. Концертът, който се организира от Болкан Ентъртейнмент, ще бъде на 22 февруари в зала 1 на НДК.

В момента Джеймс Блънт е на турне в Южна Америка. Любопитното е, че на сцената в Сантяго, Чили на 24 януари той ще излезе заедно със сър Елтън Джон. След тази дата Джеймс Блънт ще има още пет концерта в Бразилия, Перу и Мексико.

След това той започва обиколка на Стария континент. Стартът е в Москва на 12 февруари. Следват Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния и, разбира се, България. Точно след нашата дата Блънт ще посети и съседите ни в Сърбия.

Носителят на две награди BRIT и Ivor Novello дебютира през недалечната 2004 и от тогава това име не спира да вълнува феновете по цял свят със своя запомнящ се стил – микс от поп, рок и фолк. Хит сингълът му You’re Beautiful беше едно от най-излъчваните парчета на годината, в която беше издадено. Освен изключителен вокален талант, Джеймс Блънт е и автор на песни и впечатляващ инструменталист.

Преди да атакува музикалния свят, Блънт, който има сертификат за пилотиране на самолет от 16-годишен, е бил гвардеец в Британската армия и служи от страна на НАТО в Косово по време на конфликта през 1999. Там се запознава с хумантарната мисия на Лекари без граници и от тогава ги подкрепя.

След дебютния мултиплатинен Back To Bedlam, миналата есен Джеймс Блънт се завърна бляскаво с втори албум – All The Lost Souls, и двата издадени у нас от Орфей Мюзик/Warner Music.

Съвсем скоро Джеймс Блънт зарадва феновете си с новия сингъл Love, Love, Love. Песента е включена в луксозното издание All The Lost Souls Deluxe, което от ноември се продава и на музикалния пазар в България. Продукцията включва няколко съвсем нови песни.

На концерта на 22 февруари в София Джеймс Блънт ще представи както новия си проект, така и хитове от предишните си албуми. На датата на българското си шоу звездата празнува и своя 35-ти рожден ден.
Източник: dariknews.bg