Всички предавания, излъчвани по ММ, ще бъдат свалени от ефир на 31 декември 2008 г., заедно с целия екип на музикалната медия. Масови съкращения споходиха телевизията, предвид изцяло новата концепция, която влиза в сила от самото начало на 2009 г.

„Не става въпрос за масови уволнения или сваляне на предавания“, каза за Avtora.com Паша Георгиева от отдел „Връзки с обществеността“ на ММ, въпреки новината за безпрецедентното освобождаване на почти целия екип на медията.

„ММ няма да спира излъчване, в никакъв случай. Телевизията е вече част от една по-голяма медийна група, което доведе до много промени и мениджмънтът ни реши, че ММ ще се препозиционира като чисто музикален канал“, каза още Георгиева.

Новата концепция на ММ стартира на 1 януари 2009 г. Програмната схема е насочена към „модерните хора“, на възраст между 20 и 39 години, като фокусът ще падне върху „градската жена“.

В музикално отношение телевизията ще заложи на хитове от 70-те години до наши дни, като песните ще са „поп“ ориентирани. Новата концепция на медията обаче не игнорира българската музика.

„Tова е една напълно логична промяна, която е предопределена от тази медийна група, в която влизат и Нова Телевизия, Диема, Диема Фемили и Диема 2. Ето защо бе взето решение, че това е най-добрата позиция на ММ сред останалите канали“, каза Георгиева.

Наред с останалите продукции, от ефира на ММ е аут и тематичното предаване за рок музика „Фрактура“, с автор и водещ Васко Катинчаров.
Източник: avtora.com