Принц Емануил Филиберто Савойски ще участва в риалити програмата Ballando con le stelle, италианската версия на Dancing Stars, за да припечели пари. В интервю за вестник „Кориере дела сера“ племенникът на Симеон Сакскобурготски аргументира решението си с факта, че издържа семейство с две деца и трябва да печели пари.

„Знам много добре, че ще бъда критикуван от многобройни монарси. Но не можеш да имаш винаги 100% консенсус. Искам да живея в крачка с нашите времена, имайки предвид, че почти сме в 2010 година. Имам семейство и две деца, които трябва да издържам и работя от 19-годишна възраст. Никога никой нищо не ми е давал даром“, каза Емануил Филиберто, който е син на принца престолонаследник Виктор Емануил Савойски.

Емануил Филиберто работи като финансов консултант в швейцарска банка.

Младият мъж допълни още, че никога не би могъл да бъде като образа на принца, който гледа през прозореца и въздиша „Колко беше хубава Италия преди 1946“.

Емануил Филиберто ще бъде първият член на бивша кралска фамилия в Европа, който ще дебютира в риалити предаване. То ще се предава в най-гледаното вечерно време. Новото издание на програмата ще тръгне по първи канал на телевизията РАИ от 10 януари 2009.

Наследникът на Савоите ще се състезава на дансинга с шампионката по рапира Валентина Вецали, с красивия бивш футболист Стефано Бетарини, с актрисата от френски произход Корин Клери, с актрисата и бивш фотомодел Карол Алт, с актьора и шоумен Андреа Ронкато.

Според Емануил Филиберто риалити не е точното име на Ballando con le stelle. „Това е по-скоро директно излъчване на workshop, което се води от висококласната водеща Мили Карлучи. Именно тя беше тази, която ме покани за участие. Аз не мога да танцувам, уча се тези дни. По-голямата ми дъщеря Витория, която е на 5 години, учи танци. Денем все ме пита дали ще успея да направя тази или онази стъпка. “

Емануил Филиберто Савойски е женен за френската актриса Клотилд Куро. „Тя ми дава кураж за участието ми“.

Що се отнася до принц Виктор Емануил, той е любопитен да види какво ще се получи, по думите на сина му. „Почти на 40 години съм и нямам нужда от разрешението на баща ми“, казва Емануил Филиберто.

„Италианците ще могат най-после да разберат кой е в действителност Емануил Филиберто Савойски след всички тези истории и клюки…Телевизията влиза в домовете на всички и е идеалното средство да те опознаят. Във Facebook страницата ми надмина 5000 контакта и трябваше дори да я блокират, защото бяха твърде много.“
Източник: prontosofia.com