Финалистката от Music Idol 2 – Нора Караиванова и шефът на бенда на Азис – Дани Милев, се наредиха сред 9-те полуфиналисти в конкурса „Българската песен в Евровизия 2009“. Сред останалите изпълнители, допуснати до втория етап на състезанието, са „Човекът-глас“ Красимир Аврамов и Весела Бонева – Vessy.

Нора от Music Idol участва в конкурсa с песента „It’s not right“, a Дани Милев се включва с изпълнението на парчето „Няма време“.

Сестрата на участничката в „Survivor 3“ Ваня Бонева, която наскоро показа плът за „Playboy“ – певицата Vessy, се конкурира с англоезичната „Ring my bells“. Красимир Аврамов, който се присъедини към семейство на „Пайнер“, достигна до полуфинала с „Illusion“, чиито музика и текст са негово дело.

В полуфиналния етап са допуснати и други девет песни, избрани от зрителите на музикалното реалити на БНТ – „Бъди Звезда“.

Концертът на полуфиналистите в „Българската песен в Евровизия 2009“ е на 24 януари 2009 г. Финалният кръг в конкурса ще се състои на 21 февруари в зала 1 на НДК, когато ще стане ясно коя песен ще представя България на международния финал в Москва.

Списък на песните, допуснати до полуфинала на „Българската песен в Евровизия 2009“:

1. „Ilussion“, Красимир Аврамов
2. „It`S Not Right“, Нора
3. „Разстояния“, Група Мото
4. „Don’T Kiss For Money“, Сахара
5. „Няма Време“, Дани Милев
6. „Chance To Love You“, Jura Tone Feat. Lady B
7. „Ready For Love“, Ivelina
8. „Ring The Bells“, Весела Бонева – Vessy
9. „Everlasting“, Стефан Добрев

Списък на песните, допуснати до полуфинала на „Българската песен в Евровизия 2009“, избрани от зрителите на „Бъди Звезда“:

1. „Имам Твоето Име“, Деян Дженков
2. „Докосни Ме“, Искра И Миша Илиев
3. „Let`S Spread Love“, Вг Прима Виста
4. „Далечен Свят“, Пламен Пенев
5. „Ясно Слънце“, Гергана Димова
6. „С Теб“, Емилия Валенти
7. „Don`T Look For Me“, Теди Славчева Feat. Тeни и Ива
8. „Сенки“, Зона
9. „Get Up“, Стефан Илчев
Източник: avtora.com