Мултиплатиненият изпълнител, автор на песни и продуцент Ейкън издава новия си студиен албум „Freedom“ – третата хит машина в творчеството му. Първият сингъл от него „Right Now (Na Na Na)“ разби класациите и се настани директно в топ 10 за най-сваляна песен в iTunes. Хитът продължава да щурмува радиочартовете, достигайки #5 в щатската ритъм-кросоувър класация и топ 10 в мейнстрийм станциите.

Вторият сингъл от албума „Im So Paid“ – взривяваща колаборация с мегазвездите Лил Уейн и Янг Джийзи, е в топ 20 на ритъм-кросоувър чартовете и в тези на ърбън радиостанциите. В същото време третото парче – „Troublemaker“ със Суийт Ръш, се присъедини към останалите 2 в Хот 100 класацията на Билборд.

Едноименната песен от албума е всъщност лично и автобиографично изявление, а за Holla Holla си партнира с мултиплатинения Ти-Пейн. Други гости в тавата са Уайклиф Жон, Кардинал Офишъл и Рей Лавендър.

***
От първия си албум „Trouble“ (2004) насам Ейкън се превърна не само в световна музикална звезда, но и в мениджър на лейбъла Konvict Entertainment, за когото записват звездите Ти-Пейн, Лейди ГаГа, Кардинал Офишъл, Колби ОДонис, Флипсайд и Ар. Сити). Има две собствени модни линии – Konvict Clothing и Aliaune и е виден филантроп, основател на благотворителната фондация Konfidence.

2007-ма Ейкън се превърна в първия артист в музикалната история, който държи първите две позиции в Хот 100 класацията на Билборд за втори път в кариерата си. Списанието го обяви за Топ артист на 2007. Бил е #3 в класацията Топ 200 Билборд изпълнители и #1 Хот 100 изпълнител в чартовете за албуми. Оглавявал е и класацията за сингли като #1 Хот 100 артист и Хот 100 изпълнител. Носи втора позиция за Продуцент на годината и #2 за автор на песни.

През 2007 Ейкън печели Американската музикална награда за Най-добър соул/аренби изпълнител. Вторият му албум Konvicted има златен и платинен статус в 23 държави и две номинации за Грами – за синглите „I Wanna Love You feat. Snoop Dogg“ и „Smack That feat. Eminem“.
Източник: actualno.com