Първото появявяне на Мишел по телевизията, след Фестивала в Сан Ремо през 2003, чийто водещ бе Пипо Баудо, предизвика много полемики и клюки и дори беше повод за парламентарно запитване. Коя беше тази българка, чието истинско име е Драгомира Бонева, възкликва в свой материал вестник „Стампа“. Днес обаче носещата артистичния превдоним Мишел българка, родена преди повече от 30 години, е абсолютната главна героиня в сериала за Артемизия Санчес, който стартира по първи канал на италианската телевизия РАИ.

От „онзи“ Фестивал в Сан Ремо до сега бившата манекенка, бившата ученичка в курс по театър и сценарий в Лос Анджелис, бившата специалистка по мода в Париж, която знае пет чужди езика и е авторка на книгата „Дървета без корени“ в издателството на Берлускони „Мондадори“, премина през няколко телевизионни сериала.

Сред тях са „Мъжът, който мечтаеше с орлите“ на Терънс Хил, „Никога любовни истории в кухнята“ с Джиджи Пройети, „Пилотна операция“ с Масимо Раниери, „Момичето с мръсните ръце“ на Умберто Марино. Мишел се появи дори във филма на Мел Гибсън The Passion.

Желязно мочиче, каквито могат да бъдат само момичетата от Източна Европа, с ролята си в „Артемизия Санчес“ на режисьора Амброджо Ло Джудиче Бонев тряба да бъде окончателно утвърдена на екрана. На нея обаче това не й е достатъчно. „Намирам се в София, за да подготвя първия си филм като продуцент, режисъор и сценарист – това ще бъде историята на едно семейство от жени с баба, майка и две дъщери, в която съм оставила една малка роля и за мен“, казва за вестника българката.

Подобно на повечето дебютни творби и тази ще бъде нещо като автобиографичен разказ, по думите на Драгомира Бонева.

„Основният възел в творбата е детството ми, конфликтите с майка ми, изоставянето от страна на баща ми. Във филма искам да разкажа и за прехода на страната ми към демокрацията. Тръгвам от 1968 и стигам до март 2009, когато ще започна да снимам. Искам това да бъде съвременна история“, допълва Мишел.
Източник: prontosofia.com