Тома Здравков и Стефан Лалчев направиха дебюта си на българската сцена с гаф. Песента на Тома е копие на „So Far So Good“ на „Thornley“, а клипа към парчето на Стефан „Не знаеш“ е лика прилика с този на „Radiohead“ към „Street Spirit“.

Победителят от втория сезон на „Music Idol“ Тома извади дебютния си албум преди броени дни. Пилотният му сингъл „Герой“ е пълно копие на хита „So Far So Good“ на канадската банда „Thornley“. Музикалното произведение все пак не е крадено, а правата му са откупени от „Вирджиния рекърдс“. Мнението на феновете обаче е, че продуцентите е трябвало да се постараят повече, вместо да изберат добре отъпкания път.
Тома последва примера на предшественика си Стефан Лалчев, който бе сред финалистите в първото издание на „Music Idol“. Той засне клипа към дебютното си парче „Не знаеш“ преди няколко месеца, но едва сега стана ясно откъде е взаимствал идеята за клипа. Видеото към песента, която му осигури първо място в конкурса „Бургас и морето“, почти напълно се припокрива с това на „Radiohead“ към песента им „Street Spirit“. С него групата дори отнесе наградата за „Най-добро видео“ през 1996 година на британските музикални видео награди.
Източник: deltanews.bg