Австралийската актриса Никол Кидман ще продуцира филм за първия транссексуален мъж, сменил пола си с операция, и ще се превъплъти в неговия образ. В ролята на съпругата му зрителите ще видят Чарлийз Терон.

„Момичето от Дания“ е по истинската история на художниците Ейнар и Грета Вегенер. Бракът им претърпява обрат, когато Ейнар (Кидман), облечен в женски дрехи, позира на съпругата си Грета (Терон) вместо един от нейните модели.

Когато през 20-те години на миналия век портретите им добиват голяма популярност в Копенхаген, Грета окуражава съпруга си да се преоблича като жена. Това, което започва като невинна игра, води Ейнар Вегенер до метаморфоза и операция за смяна на пола през 1931 г., която шокира света и застрашава брака му.

Режисьор на филма ще бъде Ананд Тъкър, а сценарият по романа на Дейвид Еберсхоф ще бъде написан от Лусинда Коксън.

Все още не е обявена дата за началото на снимките на независимата продукция.

Кидман и Терон спечелиха престижните награди „Оскар“ за превъплъщенията си в образите на лесбийки съответно във филмите „Часовете“ и „Чудовище“.

На австралийската актриса освен това й предстои да изиграе ролята на Дъсти Спрингфийлд в биографична лента за британската бисексуална певица. /actualno.com