Най-големите хитове в Гърция за 2008 г. вече могат да бъдат намерени и на българския музикален пазар. 14 от най-популярните парчета, които завладяха таверните, клубовете и радиоефира в Гърция в последните месеци, сега са включени в чисто новата компилация Greek Heaven vol. 4. Албумът представлява една неповторима колекция, събрала най-големите поп, денс и фолк парчета от последните месеци с ексклузивни тракове на популярни у нас изпълнители, нови имена на сцената и впечатляващи дуети. Всичко най-интересно, което се случи на музикалната сцена в южната ни съседка за 2008 г. е събрано на едно място.

Албумът включва новите мега-хитове на най-големите звезди в Гърция – Деспина Ванди, Йоргос Мазонакис, Ели Кокино, Танос Петрелис, Нино, Йанис Вардис, Йоргос Христу и др.

Част от парчетата са познати на аудиторията с преработките на някои български поп-фолк изпълнители, но сега, за първи път любителите на гръцката музика ще имат възможността да чуят оригиналите на тези изпълнения.

Именно такъв е и първият хит в траклиста на албума – Adiorthoti на Танос Петрелис. Още с първите тонове се разпознава музиката на “2-3-4” на Тони Стораро.

Превърнал се в един от големите хитове на лятото в Гърция, Adiorthoti съвсем заслужено заема първата позиция в селекцията на гръцката компилация на годината. Следва невероятно предложение от дама номер едно на музикалната сцена в южната ни съседка – Деспина Ванди и един от най-добрите й сингли в последните години – Sindromo Sterisis. Парчето бе определено като истински господар на дискотеките и таверните от критиката в Гърция, като благодарение на неустоимия си ритъм, силния фолклорен аранжимент и впечатляващите вокали на Деспина не оставя никого безучастен. В албума откриваме и новия хит на любимеца на българската публика – Йоргос Мазонакис. Парчето се казва S’eha Epithimisi и съчетава характерния глас на певеца със запомняща се мелодия, хитов аранжимент и неустоим бийт.
Типичен горещ гръцки флирт между едни от най-популярните изпълнители пък се разиграва в следващата песен – S’eho Epithimisi – закачлив дует на красивата Ели Кокино и Танос Петрелис, сбъднат в характерния фолклорен стил и не без присъствието на традиционното бузуки. В колекцията участва и един от най-успешните изпълнители на гръцката сцена за последните 10 години, мултиинструменталистът Никос Куркулис, който попада ексклузивно с две свои парчета – Spasta и Den Boro (Ena-Ena).

Големият идол на гръцките девойки в момента пък е роденият в Швеция Нино. Младият изпълнител стартира кариерата си в южната ни съседка, след като спечели първия сезон на популярното ТВ шоу Fame Story. В момента за него работят едни от най-добрите композитори на поп музика, а в компилацията място намира новият му хит Thavmata. До края на диска компания ни правят Агелики Илиади с Pote Den Efiges, Ели Кокино и Ki Allo, Костас Карафотис и неговото Pou Na Ixere, Doksa Soi (Танос Петрелис) и др. За финал пък е запазен заразителният саунд на парчето Pezis Me Ton Pono Mou на Йоргос Христу. /az-jenata.com