Авторитетното международно жури, което ще определи тазгодишния победител в конкурса Triumph Inspiration Award 2011, е съставено от световноизвестния топ модел и актриса Лили Коул, фотографката Елен фон Унверт, топ модела Хелена Кристенсен и Коко Лий – модел, актриса и певица. Заедно с тях на масата за журиране ще седнат още две дами – новият творчески директор на „Триумф” – Джос Бери, както и Анита Тилман – собственик и главен изпълнителен директор Premium Exhibitions.

На 6 юли отличените на национално ниво 37 дизайнерски творби, създадени от талантливи студенти по мода от цял свят, ще бъдат показани на невероятно модно шоу в Берлин. Победител в предварителното онлайн гласуването е дизайнерката Лиу Пак Ю от Хонг Конг с модела Escaped Beauty. При оценяването от журито на същинския финал тя ще получи една точка преднина. На световния финал България ще бъде представена от финалистката в българското издание на тазгодишния конкурс – Евелина Гелина, втори курс, специалност „Мода” в Националната художествена академия с модела „Многолик индивидуализъм”.

Специален гост на световния финал ще бъде миналогодишния победител в конкурса – българският дизайнер Николай Божилов. Неговият адаптиран модел ще се продава в избрани магазини на „Триумф” по целия свят, както и в България, от месец юли 2011 г.

Освен признание от световна величина и 15 000 евро, победителят в конкурса и тази година ще получи възможността моделът му да влезе в производство. Световният финалист ще работи съвместно с дизайнерския екип на Triumph, за да адаптират заедно неговия експонат за специалната лимитирана серия. Класираните на второ и трето място ще получат съответно 10 000 и 5 000 евро.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook