Продължението на бруталния холандски хорър The Human Centipede (First Sequence) бе забранено от Британския съвет за филмова класификация.

Организацията категорично отказа да издаде сертификат на филма, обосновавайки решението си с прекаленото нецензурното съдържание и наличието на сцени, които определя като „рискови“ за здравето на зрителите. Новината бе посрещната „на нож“ от режисьора Том Сикс (Tom Six), който разкритикува BBFC в официално изявление.

„Мога само да съм им благодарен за рекламата, която ми направиха – очевидно е, че съм се справил отлично със създаването на страховит хорър, но все пак не би ли трябвало хората сами да преценят дали искат да го гледат?!

Ако не би им понесло, просто не биха стигнали до финала му. А ако на зрителите, и особено на феновете на жанра, им допада, е нормално да има достъп до него, независимо дали се намират във Великобритания или някъде другаде по света“, коментира Сикс.

Иначе холандецът действително си навлече много гневни слова след дебюта на оригинала от 2010 г. Лентата, която разказва за германски доктор, отвличащ трима туристи и издевателстващ над тях по най-ужасяващия начин, който можете да си представите, бе забранена за излъчване за лица под 18 години, но все пак бе допусната за разпространение по киносалоните.

Филмът бе определен от критиката като „най-болния и извратен на всички времена“, като някои дори посочиха, че в сравнение с него нашумялата хорър поредица SAW изглежда като детска анимация.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com