Дългоочакваният видео дебют на двамата млади артисти Jahmmi Youth & Zafayah е факт.
Парчето е със заглавие „Black Gully Side“ и е посветено на Кара дере – едно от малкото черноморски кътчета, неопорочени от багера на алчната човешка мисъл.

„Black Gully Side“ вече има и клип, чиято премиерна прожекция в София.
Партито, а и клипът, ще се превърнат в своеобразен арт-протест в момент, който е решаващ за съдбата на летния рай, защитен от Натура 2000 и застрашен от бизнес интереси. На събитието ще присъстват активисти против застрояването на Кара дере, които ще разяснят на желаещите да подкрепят каузата как могат да изразят своята гражданска позиция в защита на едно от последните кътчета на нашето Черноморие, непокътнато от нечии бетонни мечти.

Всъщност идеята за парчето идва след първата съвместна лятна почивка на Zafayаh и Jahmmi Youth на Кара дере. „По време на престоя ни там, след една от лежерните следобедни сбирки с К*Irie (ZionLionz), си лафехме и пробвахме да си преведем Кара дере на английски. Единодушно решихме, че би трябвало да е „Black Gully Side“. След това инструменталът на Cheeba беше достатъчен, за да направим този трак, а клипът не се забави.“ – споделя Jahmmi Youth.

дебют, Jahmmi Youth & Zafayah, "Black Gully Side"

Видеото към песента е заснето за два дена на плажа в края на миналото лято, а като негов режисьор дебютира фронтменът на Root Souljah и директор на Roots Rocket – Александър Поплилов (Sen I). В екипа са още операторите Симеон Кермекчиев, Пламен Желязков (Flambo) и Александър Георгиев (Alex G), а монтажът е дело на Георги Гаврилов.

Покрай снимките се заражда и стабилно приятелство на екипа с шерифа на рибарското селище до Бургас, който, запален от идеята, им осигурява разрешение за обиколка с лодката на опитния рибар – Мишел. „Уви, този ведър момент от снимачния процес беше помрачен от един нещастен случай – загубихме сериозно количество билки поради употребата на не толкова сериозно количество от тях“ – признават от бандата.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook