Световноизвестният модел Адриана Скленарикова честити лично рождения ден на премиера Бойко Борисов. Бизнес дамата с най-дългите крака в света взе участие в учредяването на Камарата на минералните води в България, след което се видя лично с Бойко Борисов.

“Не бях сама на тази среща, имаше и други хора, които го поздравиха за рождения ден. Той е в пълна форма, видимо се интересува от историята и държи достойнствата на България да бъдат признати, имам чувството, че той е човек, който иска да направи много за страната си”, каза Скленарикова.

Модната икона е женена за бившия френски национал по футбол Кристиян Карембьо, въпреки че в последните години се носят слухове, че вече не са заедно. Развод обаче няма. Тя разкри, че няколко дечица са подарили на Борисов бял гълъб и след това заедно с него са го пуснали от терасата на премиерския кабинет в чест на високопоставения рожденик.

“България трябва да се възползва от богатството си на минерални води”, каза по-рано през деня супермоделът. „Надявам се, с подкрепата на вашия министър-председател, ще можем да създадем една концепция за термалните богатства, които да бъдат едновременно типично български, но и с всеобщо значение. Надявам се, че това ще привлече клиенти от целия свят”.

Притежателката на 126-сантиметровите крака е създала фирма за продукти, специализирани за СПА-центровете. „Днес имаме различни козметични линии, различни серии. Едната е против стареенето на лицето и тялото, друга, която е посветена на мъжете, трета, която е серия СПА, отново против стареенето. Има и линия за грим.

Другата част от развитието на нашата дейност е управлението на СПА-центрове. Надяваме се до 2015 г. да открием около 60 СПА-центрове. Радвам се, че сте се сетили за мен. Това е много хубава идея – за основаване на такава камара. Това би представлявало интерес за много инвеститори и ще създаде много нови работни места. Ние вече присъстваме с нашите продукти в някои СПА-центрове в България. Благодарение на минералната вода ще се опитаме да създадем съвкупност от процедури, предназначени за различни части от тялото в името на нашето здраве”, посочи моделът.

На събитието присъства зам.-кметът на София Иван Сотиров, който заяви, че столицата разполага с осем вида минерални води, които могат да лекуват около 100 000 души дневно. “На територията на София има 50 хидротермални находища на площ около 1100 кв. км. Трябва София да разкрие целия потенциал на минералните води, защото до момента са разкрити само 20% от този потенциал”, обясни Сотиров. Бе прочетен и поздравителен адрес от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Една от основните цели на новоучредената камара е заедно с държавата да разработи национална стратегия за стопанисване, експлоатация и популяризиране на минералните извори в България.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: vsekiden.com