Дуото пуска първото си видео към песента Time, с режисьор Руши Видинлиев

AIRBAG, освен животоспасяваща възглавница, е и група от двама братя – Петко Славов и Николай Славов.

Създадена е около 2003 г., като съвременен поп проект. Характерният им звук може да се определи като смесица от акустични инструменти, запомнящи се рифове и електроника, а сред влиянията им са класици като Beatles, Duran Duran, A-ha, Tears for Fears, Eagles…
Разминаванията и споровете на Петко и Николай относно живота, музиката и модата пък са основата, върху която до момента са сътворени над 20 авторски парчета.

Въпреки дългогодишната работа и готовите песни, достатъчни за два албума, Airbag дебютират на сцената едва миналата година, с няколко живи участия. Поради напрегнатите си графици Петко и Николай рядко се засичат във времето и пространството и всичките им песни са записани отделно и композирани и измисляни по интернет и телефон.
Сега обаче най-сетне са готови да се материализират едновременно, макар и не физически, а с първи официален сингъл и видеоклип към него.

Избраната песен е Time – тиктакащо в осемдесетарски ритъм напомняне, че времето ни обгражда безмилостно и че нещата, които са важни за нас, трябва да се довършат.
”25 часовника на пода – незнайно защо всички неработещи”- така започва текстът на песента, който не дава мира на Николай Славов. „Цялата идея стартира с тази фраза и тя дълго време е стояла в главата на брат ми.” – разказва Петко Славов. “Един ден той ми прати супербавно демо, което аз по-късно превърнах в диско от 80-те” – шегува се той.

Песента веднага е забелязана от феновете на бандата в социалните мрежи, сред които се оказва и Руши Видинлиев, който сам се свързва с Airbag, за да им предложи да режисира видеото към Time.

Резултатът е естетска меланхолична визия и специални ефекти, които ни потапят в светлините на нощния град през погледа на главния герой (изигран от Пламен Николов). Времето в клипа на Time тече с нормална скорост в настоящето и се забързва в ретроспекциите.
“Идеята е да се запитаме дали човек може да избяга от миналото си и дали не е по-важно къде отива” – пояснява режисьорът.

Самите Airbag изобщо не участват нито в самото видео, нито в заснемането му. Въпреки това са категорични: “Клипът е перфектно допълнение към песента”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook