Ози Озбърн е потопък на неандерталците, съобщава британският „Дейли мейл“ (DailyMail.co.uk).

През юни учените решиха да разберат как така рок легендата все още е жив и съставиха пълна генетична карта на изпълнителя на Let me hear you scream. Неговият геном бе сред първите секвенирани в света.

Така те защитиха теорията на Озбърн, че музикантът е „медицинско чудо“ и има особено издръжливо родословно дърво.

Според изследванията, гените на Ози се активират така, че бързо да преборят навлезлия в кръвта алкохол, който в повечето случаи винаги е бил в промишлени количества (само за един ден Ози е успявал да погълне по четири литра концентрат).

Както се пошегува и самият 61-годишен изпълнител, след като научи новината:
„Е, сега поне има логично обяснение на това как така съм успял да оцелея след толкова много лудешки години“.

През 2003 г., например, „свръхчовекът“ падна от сцената, защото бе много пиян, от което получи фрактура на главата, а по-късно претърпя и инцидент с всъдеход, при който си счупи шест ребра, ключица и шиен прешлен. Тогава, според много специалисти, животът му буквално е висял на косъм, но той все пак оцелял с лекота.

Любопитно е обаче, че според резултатите звездата е далечен роднина с Джеси Джеймс,
бившия съпруг на Сандра Бълкок, във вените му тече кръвта на руския цар Николай II, а носи и гени от древните римляни.

И въпреки, че явно гените на вокалистът на „Блек Сабат“ (Black-Sabbath.com) са причината той все още да е жив, учените казват, че голяма заслуга има и съпругата му Шарън, която стотици пъти го е подкрепяла да се бори със зависимостите си и го е спасявала от най-лошото.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ДНЕС ПЛЮС