АMORIC са първата българска група, която постигна завиден успех извън страната и музикален продуцент номиниран за “Грами“ Брус Шугър. Началото е поставено в края на 2007 г., когато бившата вече група ЛОРА подписва договор с ирландски мениджър и избира новото име AMORIC. AMORIC се преместват в Дъблин, Ирландия, където настъпват няколко промени в състава им. През 2010 г. в групата остават само двама от оригиналните членове, Лора и Янко. Към тях се присъединяват първо Миро (екс САФО), а по-късно и Емилиян (екс P.I.F.). Четиримата се познават добре от музикалните среди в България, в които работят през годините и участват в много концертни проекти с български и чуждестранни артисти.

АMORIC

След успеха, който постигат в Ирландия, AMORIC решават да представят новия си сингъл „Keep Up” и в България и се обръщат към музикална компания „Монте Мюзик“, която се ангажира с тяхното промотиране у нас. Песента е по музика на Мирослав Иванов и текст на Лора Димитрова. Режисьор на видеото към парчето е Любомир Брестнички. Клипът е заснет това лято на няколко различни локации в Ирландия. „Keep Up” е пилотен сингъл на втория албум на групата. AMORIC представят песните от него на фестивали като „Indie Week Ireland“ в Ирландия и „Solfest“ във Великобритания.

През 2009 г. бандата записва дебютния си албум „AMORIC“ в Сън Студиос в Дъблин. Продуцент е номинирания за „Грами“ Брус Шугър, работил с имена като Ози Озбърн, Ринго Стар, Елтън Джон, Стивън Тайлър, Пинк и др.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook