Дружеството на музикалните продуценти и артистите-изпълнители ПРОФОН удвои членската си маса за по-малко от година.

В края на юни ПРОФОН има вече 112 български члена, като към тях се прибавят и многобройните чужди изпълнители и продуценти, представлявани от дружеството по силата на билатерални договори.

Сред присъединилите се нови членове са Руши Видинлиев, Белослава, Ваня Щерева, Георги Христов, Камен Во Студио, Кичка Бодурова, Росица Кирилова, Развигор Попов, Ани Лозанова, Антоанета Добрева-Векилова (Нети), Добрин Векилов (Дони), Благовест Аргиров, Любо Киров, Милена Славова, Марияна Попова, Елица Тодорова, Стоян Янкулов, Панайот Панайотов и др.


„Правата на изпълнителите трябва да се защитават и това е една от причините, поради които ставам член на ПРОФОН. За съжаление българската музика не получава достатъчно ефир – БГ музика не чувам и не виждам никъде, освен много рядко по специализираните музикални канали и то ограничен брой конкретни песни – една, две“, каза Ваня Щерева.

„За това обвинявам изцяло програмните схеми на медиите и музикалните им редактори. Те трябва да имат съзнанието, че по този начин погубват не само българската култура, но и българската идентичност“, заяви още певицата.

„Трябва да положим усилия да има повече българска музика в ефира – например определен процент, както е в другите страни“, коментира от своя страна Белослава.

„За да се случи това, трябва да сме обединени в организации като ПРОФОН, които стимулират изпълнителите да правят музика и се грижат средствата от правата върху песните ни да се връщат при нас и да бъдат инвестирани в нови български артисти и качествена музика“, допълни изпълнителката.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com