В средата на октомври, предстои Краси Аврамов да постави в израелската столица Тел Авив своя авторски моноспектакъл ”Спомени”. Тези дни той се завърна от преговори с израелски продуценти, които са се заели да организират събитието на местна почва. Те проявяват сериозен интерес и към организирането на негов съвместен концерт с миналогодишната им участничка на Евровизия – израелката от български произход Мира Ауад.

Промеждутъка от време извън преговорите, певецът отдели да посети и разгледа божествения град Йерусалим. Краси, който както малцина знаят е силно вярващ християнин. Затова и бе изключително развълнуван да се поклони на Божи гроб и да се помоли пред свещената Стена на плача.

Посветен в тайнството и вече хаджия, Аврамов преживя и любопитен инцидент. За туристите визитата в Израел почти винаги е съпътствана с посещение и на едно от чудесата на природата – известното със своите лечебни свойства Мъртво море. Поради високата концентрация на соли, човешкото тяло не може да потъне в него. Както и самият Краси сподели от преживяното, още при влизането в морето, то те изтласква на повърхността и те кара да легнеш.

Така предпоследната вечер от престоя, докато релаксирал в морето от напрегнатия си ден, певецът неусетно се унесъл. Когато се огледал около себе си, вече се бил отдалечил на доста метри от брега. Макар и добър плувец, възможностите за плуване не били големи, тъй като всяка капка солена вода, попаднала в очите, предизвиква сериозно изгаряне. Докато се чудел, как ще се измъкне от клопката, Краси видял приближаващата се лодка. Спасителите от брега вече били забелязали какво се случва и така инцидентът приключил благополучно.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook