Ирена Петрова от Севлиево е Мис Българка 2010. Тя бе избрана из между 19 красавици от цялата страна.

Конкурсът се проведе този уикенд в етнографски комплекс Калимански хан, който се намира в с. Калиманци край Варна.

Участничките премериха сили в пет тура. В първия кръг момичетата показаха своя патриотизъм с рокли с българския трибагреник. За да вдигнат още повече температурата в двора на Калимански хан, имаше три излизания по бански, комбинирани с различни рекламни тениски. В четвърти кръг изваяните красавици се появиха със спортни рокли, а на финала демонстрираха елегантност и изисканост в официалните облекла на Perlita с дизайнер Мариета Славчева. Добре позната ни моделиерка ни зарадва с разкошен букет от вечерни тоалети и няколко народни носии, които придадоха един изключително стилен завършек на събитието.

Организатор на конкурса бе агенцията на небезизвестния Димитър Маринов, по прякор Пищова – „Вип моделс”. Пищова този път не седна в журито, а наблюдава конкурса отстрани. Той и екипа му демонстрираха завиден професионализъм и направих един наистина стилен конкурс. Неподходящо обаче бе музикалното оформление. На Мис Българка звучеше етно музика, но българския фолклор бе отстъпил място и на други балкански ритми, не толкова подхождащи на името на конкурса.

Журито бе с двама председатели: Росица Калиманска – представител на домакините, и Стоян Цонев – регионален мениджър на My day, генерален спонсор на конкурса. Сред членовете блеснаха моделът Деси Златева и модния деятел и журналист Десислав Димитров. Почти 30 специални награди бяха раздадени в конкурса, имаше много почивки и екскурзии, както и парични награди. Освен с корона, призьорката се окичи с много други ленти, сред които лице на Мoдна къща „Перлита“, на продуцентска компания „Билборд“ и телевизионното предаване „Фитнесмания”. Подгласнички на победителката станаха Грета Георгиева от Русе, която стана и лице на кисело мляко „Моят ден”, Елица Божидарова от Пазарджик и Христина Радева от Варна, а специалния приз на „Калимански хан“ взе 17-годишната Чара Василева от Русе. За най-чаровна участничка пък журито определи Петя Любенова, а варненката Ева Карамфилова бе номинирана за лице на новия нискомаслен продукт на компанията My day – Fitness.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: erogance.eu