Воислава Лукич твърди, че е по-добра от Иванович, но и е писнало от играта

Воислава Лукич е връстничка на бившата лидерка в световната ранглиста Ана Иванович. Освен това, навремето тя е била номер 1 в Европа при девойките до 14 години. Сега обаче 22-годишната сръбкиня смята, че е време да изостави тениса и да се пробва в киното. Красавицата иска да стане холивудска актриса и вече е наравила първата стъпка към седмото изкуство.

„Неотдавна изкарах курс по актьорско майсторство в моята родина и имах щастието да разговарям със звездата от „Маями Вайс“ Дон Джонсън, който обеща да ми помогне да реализирам мечтата си за кариера в Холивуд“, заяви тя.
Воислава Лукич започва да играе тенис на 8. Нейният талант бързо я изстрелва на върха в ранглистата за девойки до 14 години на Стария континент и до номер 5 в класацията на международната федерация (ITF) до 16 години. Всичко това става в момент, в който орди талантливи девойки пробиват в бляскавия свят на женския тенис. Тя също така играе рамо до рамо с Иванович и Янкович за отбора на Сърбия във „Фед Къп“ през 2007 година.

„Винаги съм била най-добрата тенисистка в Сърбия. За мое съжаление обаче Ана и Йелена успяха да дръпнат сериозно, докато аз тъпча на едно място“, оплака се Лукич. През август 2007 година тя достига своето рекордно класиране в световната ранглиста на сингъл – 203-о място, но внезапният спад в мотивацията не й помага да се придвижи по-напред.

„Вече загубих вяра в тениса. Исках да живея по-плодотворен живот и това е причината да се захвана с други неща, като актьорството и работа в областта на маркетинга“, заяви Лукич. Миналата година младата Воислава засне предизвикателна фотосесия за сръбската версия на мъжкото списание FHM. Освен това тя започна работа като водеща на телевизионното предаване „Тотал Тенис“ в телевизия РТС. Успоредно с това младата сръбкиня ръководи и собствена тенис школа за девойки.

„Искам да правя неща, които ще ме направят щастлива. Обичам тениса, но също така обичам живота. Хората без съмнение ще се изненадат, когато научат, че някой на 20 се отказва от тениса. Но аз съм уверена, че мога да постигна повече извън спорта“, завърши Воислава Лукич.
Източник: donbalon.eu