Легендарният вокалист на Iron Maiden – Пол Андрюс (Paul Andrews), известен повече като Пол Ди’Ано (Paul Di’Anno), ще гостува у нас по случай осмия рожден ден на списание Про-Рок. Концертът на именития музикант ще се състои на 25-ти септември в столичния клуб Blue Box.

Преди специалният гост от Лондон да се появи пред българската публика, на сцената ще се качат музикантите от групите Smallman и Лавина.

По време на концерта, Пол Ди’Ано ще изпълни класики от ранния период на Iron Maiden, както и от собствените си проекти – Di’Anno, Battlezone и Killers.

Пол Ди’Ано е вокалист на Iron Maiden от 1978 г. до 1981 г., когато е принуден да се раздели с групата поради разногласия с басиста Стив Харис (Steve Harris) и злоупотреба с наркотични вещества.

През 1993 г., след напускането на Брус Дикинсън (Bruce Dickinson) се появиха слухове за завръщането на Пол Ди’Ано като вокалист на култовата банда. Спекулациите обаче се опровергаха напълно с включването на Блейз Бейли ( Blaze Bayley) от Wolfsbane, а по-късно през 1999 г. и с повторното присъединяване на Брус Дикинсън.

След като се раздели с Iron Maiden, Пол Ди’Ано издаде голям брой албуми освен като самостоятелен музикант, така и като член на групите Gogmagog, Battlezone, Praying Mantis и Killers.
Източник: avtora.com