Мартеница за кадем носи нашето момиче, което се класира 4-о на „Мис САЩ“, разказа майка й Ангелина призори вчера, докато 22-годишната Лаура още спеше, уморена от вълнение, в хотела в Лас Вегас. Диамантена огърлица и стипендия за университет по избор е предметната награда за софиянката. Родителите й са убедени, че до приза дъщеря им е достигнала с българската подкрепа в интернет. В Лас Вегас да стискат палци се събрали близките й от САЩ, Канада, та даже и баба и дядо от Кърджали. Лично Доналд Тръмп държал Лаура да стане Мис САЩ. След класирането я поканил да работи в агенцията му в Ню Йорк. Щерката тепърва ще трябва да избира сред офертите, защото и от Холивуд се обадили, а световни фотоагенции я засипвали с примамливи предложения. На първо време обаче 22-годишната студентка мечтае да дойде през лятото за трети път в родината си.

Четвъртата на “Мис САЩ” си идва у нас

Софиянката Лаура Чуканов зае четвърто място сред 50-те участнички в конкурса „Мис САЩ“, който се проведе в Лас Вегас в неделя.Короната сложи Мис Северна Каролина 2009 Кристен Далтън, която изпревари Мис Калифорния 2009 Кери Приджийн и Мис Аризона 2009 Алиша-Моник Бланко.

Претендентките дефилираха по бански и дълги рокли на подиума в курортния комплекс „Планет Холивуд“ в Лас Вегас, собственост на милиардера Доналд Тръмп. Церемонията не мина и без гафове, след като миналогодишната носителка на титлата Кристъл Стюарт и нейната предшественичка Рейчъл Смит се оплетоха във вечерните си рокли и паднаха на сцената. Гласуването в интернет на българите по света помогна нашето момиче да заеме престижното четвърто място.

Лаура Чуканов е родена на 5 юни 1986 г. в София, но семейството й се установява в Америка през 1990 г. Наред с българския и английския красавицата владе испански и руски език. През ноември миналата година 22-годишната студентка по международни отношения и изкуство в Солт Лейк Сити е избрана за Мис Юта.Преди 5 години в друг конкурс се представила с български танц с наша музика, с традиционен костюм, който й изпратил чичо й от Кърджали.За първи път се връща в България преди 4 години. “Нямам думи да опиша толкова хубости. Аз знаех, че България има такива красиви места, но никога не съм ги виждала, все едно бях в друг свят.Сърцето ми е там, оттогава говоря за всичко това, което видях -за Царевец, Боженци, църквите. Никога не съм знаела, че България е толкова красива, искам всички да отидат и да я видят”, казва Лаура, която на всяка цена иска лятото да си е у нас.
Източник: vip-bg.info