Умението да съчетаватe цветовете правилно и красиво не е кой знае каква философия, стига да не давате прекалена воля на въображението си. По-деликатен е въпросът с „приложението” на аксесоарите.

Един акцент в повече или в по-малко може да ви коства цялото старание да се облечете и да изглеждате добре. Тялото обаче е много благоразположено, още от началото на седмицата, и ще ви даде още три малки, но основни съвета по стил. Аксесоарите са днешната ни тема, четете по-надолу.

Приковаващи вниманието обици

Опитвайте се да създавате известен контраст между обиците и горната част на облеклото. Няма нищо естетично, например, в съчетанието – огромни и екстравагантни обици, полюшващи се над също толкова екстравагантно шарена блуза. И понеже огромните аксесоари и бижута са много актуални в момента, се постарайте да не подбирате с тях и също толкова приковаващи погледа дрехи. Формулата е проста – по-семпла и изчистена блуза, съчетана с големи и интересни украшения за уши.

Носете шапки

Точно сега им е времето. По витрините изникват като гъбки най-различни модели шапки, сред които просто няма как да не намерите перфектната за вас. През пролетта се носят тренчове и перелини, а те направо плачат за един такъв кокетен завършек.

Няколко думи за коланите

Коланите около кръста с много капси, камъни и други декорации са подходящи само за жени с изразена талия и без коремче. Ако торсът ви е по-къс, дебелите и големи колани не са за вас. Те ще скъсят тялото ви още повече. Ако оптически искате да издължите краката си, изберете колан с цвят, близък до този на долната част от облеклото. За обратен ефект (да издължите торса), съчетайте колана с цвета на блузата си.
Източник: pikantno.eu