Луи Вутон налага дървените дрънкулки с африкански мотиви, Кристиан Диор пък е избрал образа на богиня на ацтеките за централен в аксесоарите от новата му колекция.

На мода са и глинените, текстилните, костените украшения. Всяко дребно нещо, на което има изобразен природен елемент или отразява културата и творчеството на знайни и незнайни (или пък несъществуващи) народи ще бъде приветствано. Пластмасата, която до миналата година красеше ушите и ръцете на жените във всички възможни цветове, този сезон е низвергната. Само една голяма гривна няма да ви е достатъчна.

Дизайнерите съветват – колкото повече, толкова повече. Покрийте ръцете си с възможно най-много гривни, добавете едро колие и обеци. Полускъпоценните камъни, но в големи количества, и перата също са на мода. Скрийте нежните висулки дълбоко в кутията за бижута и ги заменете с огърлици от различни по форма камъни, които излъчват екзотика и първична красота.

Поне за няколко месеца забравете и перлите. Ако през предстоящите в началото на май почивни дни планирате пътуване, можете да си намерите интересни украшения почти навсякъде и след това да ги носите, а не просто да ги кътате като спомен от мястото, на което сте били.

Ако пък имате достатъчно време и въображение, си ги измайсторете сами. Дари да не се получат съвършени, пак ще са актуални и интересни.
Източник: pikantno.eu