Популярната творческа натура Катерина Хапсали разказа пред публика житейски истини зад красиви метафори. Тя представи дебютната си стихосбирка, отразяваща най-нежните емоции и търсения на женската душевност. Вчера, в приятната лежерна обстановка на лятната градина на Corso, бе премиерата на книгата й със стихове “През девет планини“.

Авторката на бестселъра „Гръцко кафе“ бе поканила една от най-женствените актриси Стефания Колева да съживи и пресъздаде емоционалната нотка на римите й. Същата вечер бе и дебютът на песента “Попей ми, сърце“, по музика на Вида Пиронкова, отново по текст на Катерина Хапсали.

По думите на авторката ние, хората, сме свикнали красивото да е трудно достижимо, да е винаги някъде там, в далечината: „И сме готови да дирим щастието, вперили поглед все напред и нависоко, отвъд хоризонта на ежедневието. През девет планини в десета, нали! Все си мисля, че ако не беше този порив да катерим вертикала на живота, голяма част от неговия смисъл щеше да остане невидим за нас. Но пък често иронията е, че след като пребродим деветте планини, откриваме щастието в собствения си двор…”

Катерина Хапсали е дългогодишен журналист. С романа си „Гръцко кафе“ влиза устремно и в писателските среди. „Кафето“, както бързо става известно сред читателите, грабва наградата „Перото“ в категория проза за 2015 г., както и приза „Цветето на Хеликон“ за 2016 г. В момента Хапсали оглавява новото списание DIVA!, чието безкомпромисно мото гласи: „Истории, разказани със стил“. „През девет планини“ е нейната дебютна стихосбирка.
Избра ли къде ще почиваш?

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook