Жените се оглеждат по осем пъти на ден, използвайки витрините на магазините, страничните огледала на колите и дори слънчевите очила на другите хора, показва британско изследване, цитирано от в. „Дейли Експрес“.

Изглежда, че Шекспир е бил много прав, когато е написал: „О, суета, твоето име е жена“. Една десета от участничките в допитването признали, че не могат да минат покрай кола, без да хвърлят поглед на прическата и грима си.

Една трета от представителките на нежния пол смятат, че изглеждат най-добре, когато се оглеждат в огледалото на собствената си баня, а една на всеки десет дами заявили, че огледалото в тоалетната на работното им място ги показва в най-лошата им светлина.

40% от жените дори имат любими огледала, които според тях ги представят по-красиви от другите, сочи допитването сред 2000 жени на компанията Simple skincare.

„Много жени имат забързан начин на живот, заради който постоянно са в движение, и искат да изглеждат в най-добрия си вид. Така че хвърлянето на бърз поглед върху външния си вид, когато имат възможност за това, е съвсем естествено. Важно е да проверявате външния си вид, за да увеличите увереността си“, отбелязва д-р Кристине Бунди от университета в Манчестър.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ДНЕС ПЛЮС