Екипът на BASORD (Българската асоциация за борба със затлъстяването и съпътстващи заболявания), Мирта Медикус и специализираното здравно изложение „ Алея на здравето” извоюва домакинството на София за 21-вия Европейски конгрес за борба със затлъстяването (ECO) през 2014 г.

От 25-ти до 28-ми май в Истанбул се състоя 18-тият Европейски конгрес по борба със затлъстяването, организиран от Европейската Асоциация за Изследване на Затлъстяването (EASO).

Основана през 1986г., EASO има за цел да насърчава изследването на затлъстяването, да улеснява контакта между хората и организациите, третиращи проблема, както и да насърчава активности за справяне с епидемията със затлъстяването. Асоциацията има национални представителни организации в 30 страни, сред които и BASORD.

Ежегодно EASO организира европейски конгрес по въпросите на затлъстяването, който се провежда в различна страна, в която асоциацията има членуваща представителна организация. На тазгодишния конгрес, състоял се в Истанбул, се проведе надпреварата между кандидатите за домакинство на конгреса през 2014 г. Сред кандидатите бяха Италия(Рим), Португалия (Порто), Испания (Барселона), Израел ( Йерусалим) и България (София). След предварителния тур, в който кандидатурите се отсяват по документи, номинирани бяха Испания, Израел и България. По време на конгреса в Истанбул се проведе истинска надпревара сред номинираните, които трябваше да убедят гласуващите в предимствата на своята кандидатура за домакинство на конгреса през 2014г.

А победителят е БЪЛГАРИЯ!

Екипът на BASORD, Мирта Медикус и „Алея на здравето” извоюваха домакинството на София с 10 гласа. След тях се наредиха Барселона с 9 гласа и Израел – с 2.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook